Nieuws

Interview met Lucas Cann

Graag wil ik inzoomen op één kunstwerk. Waarom wil je dit soort beeld creëren?

Dit is een werk dat geïnspireerd is op de menselijke arrogantie en de mogelijke beschadigingen die deze houding kan meebrengen voor de medemens.

Dit is een werk dat momenteel als zéér actueel zou kunnen bekeken worden. Het gaat over een bepaalde groep uit onze samenleving die het niet zo nauw neemt met de maatschappelijke regels.  Het is alsof zelfs een soort fall-out deze figuren niet deert maar eerder hun arrogantie aanwakkert.

Door mijn nogal kritische kijk op onze huidige samenleving en de thema’s die ik aanpak bemerk ikzelf dat deze onderwerpen van alle tijden kunnen zijn.  

Veel kunstenaars blijven bij één techniek, of olieverf of acryl. Jij niet, heeft dit een reden?

Ik wil mezelf in de eerste plaats niet beperken tot één materie of één techniek om de dingen te maken welke ik belangrijk vind. De techniek en de materie die ik gebruik zijn enkel middelen om mijn visie zo goed mogelijk in beeld te brengen. Indien nodig zal ik alles aanwenden om mij plastisch duidelijk te maken.

Door het experimentele element in te bouwen in mijn werken ontstaat een interessante spanning, een kans op falen houdt mij scherp en gefocust. Ik wil mezelf in de eerste plaats niet beperken tot één materie of één techniek om de dingen te maken welke ik belangrijk vind.

Graag zoom ik in op één werk omdat het mij enorm intrigeert. Het doet mij ook denken aan de oude meesters. Was dat uw bedoeling?

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik iemand ben die graag in grote formaten werk en net daarom wilde ik mij nu toeleggen op een klein-formaat werk.

Bij kleiner werk draait alles om enkele sterke accenten die krachtig genoeg moeten zijn om het werk te dragen en interessant te maken.

Vanaf de eerste studie was de invloed en inspiratie voor de oude meesters héél aanwezig. Voornamelijk de oude technieken en opbouw welke ik hoog in het vaandel draag.

Dit werk een hedendaagse uitstraling geven voor mij de grote uitdaging.

Tot slot nog een laatste vraag: Je bent een heel gedreven kunstenaar en werkt heel hard. Je wil ook altijd iets nieuws creëeren. Wat is jouw ultieme doel/verlangen als kunstenaar?

Mijn doel is het capteren van het perfecte beeld. Voor mij is dit een sterke compositie en veel emotie binnen één werk.

Deze zoektocht houdt me scherp en geeft mij de mogelijkheid de wereld rondom mij haarscherp te blijven observeren en mijn gekozen thema’s kritisch te benaderen.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Interview met Lucas Cann

Comments are closed.