Nieuws

Carles Puigdemont, voormalig Catalaans president in ballingschap, bezoekt Latemse galerij

HLN – Jill Dhondt

SINT-MARTENS-LATEM – Carles Puigdemont is niet enkel een politieker maar ook een kunstliefhebber. Daarom bracht de Catalaan in ballingschap vandaag een bezoek aan Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem om het werk van de Catalaanse kunstenaar Eudald de Juana te bekijken.

In januari 2017 werd Puigdemont verkozen tot president van de Catalaanse regering. In oktober van dat jaar riep hij in naam van dat parlement de onafhankelijkheid uit. Op diezelfde dag werd hij door de Spaanse regering uit zijn ambt gezet. Sindsdien is hij in ballingschap.

Vandaag bracht hij een bezoek aan Gallery Ysebaert in Sint-Martens-Latem. Naast politieker is Puigdemont namelijk ook een kunstliefhebber. In de Latemse galerij werd vandaag een nieuwe tentoonstelling geopend met werken van de Catalaanse kunstenaar Eudald de Juana en die wilden de verbannen politieker en zijn vrouw Marcela Topor graag zien. De Juana maakt beeldhouwwerken die intiem, krachtig en expressief zijn. Hij won al diverse prijzen en zijn werken werden internationaal al tentoongesteld in Spanje, Duitsland, Italië, Engeland, Oostenrijk, Nederland, Griekenland en België. De expositie in Gallery Ysebaert loopt tot eind april.

Gallery Ysebaert, Maenhoutstraat 60, Sint-Martens-Latem. Open van woensdag tot en met zondag van 13 uur tot 18 uur.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Carles Puigdemont, voormalig Catalaans president in ballingschap, bezoekt Latemse galerij

Comments are closed.