ISRAËLIlana Gal

“Ik gebruik deze figuren alleen als een middel in het creëren en voor het benadrukken van het samenspel tussen lijnen en kleuren, dat is mijn speelruimte, mijn taal.“

Ilana Gal studeerde grafische vormgeving aan het College van Jezreel Valley, Israël. Ilana werkt en leeft in centraal Israël.

Visie

Haar onconventionele werken bestaan eruit dat ze nooit begint met een vooropgesteld doel of een vooraf bepaald idee. Haar schilderijen ontstaan op een organische wijze en laten ruimte voor onverwachte wendingen in het creatieproces. Bij nadere beschouwing zijn de centrale karakters alleen maar een deel van het verhaal. 

“Ik gebruik deze figuren alleen als een middel in het creëren en voor het benadrukken van het samenspel tussen lijnen en kleuren, dat is mijn speelruimte, mijn taal.“ – Ilana Gal

Op het eerste zicht hebben de levendige en kleurrijke schilderijen van Ilana een bedrieglijke naïviteit.

Bij nader onderzoek, brengen de vreemde en doordringende uitdrukkingen van de personages en de intrigerende compositie een onverwachte emotionele impact met zich mee.

Ilana Gal brengt haar kindertijd door in Afrika. De liefde voor de levendige straatmarkten, de lokale kunst en cultuur, de kleurrijke maskers vormden een intrinsiek onderdeel van haar beeldentaal. 

Ilana Gal is beïnvloed door Aboriginal kunst, het tribale symbolisme, Jean Dubuffet, Jean-Michel Basquiat maar ook de naïeve en natuurlijke werken van haar eigen kinderen voordat ze de regels van de conventionele kunst leerden kennen.    

Andere elementen welke  binnen haar iconografie zijn terug te vinden betreffen de street art uit de buurten van Harlem (New-York)

Ilana Gal wil niets aan de toeschouwer opdringen en laat de interpretatie en zijn respons volledig aan de kijker.

Het werk van Ilana is het onderwerp geweest van talloze succesvolle tentoonstellingen over de hele wereld.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.

Curriculum

2018 – Art Time Gallery Jerusalem 

2017 – Art Stage Singapore

2017 – India Art Fair

2016 – Art Stage Singapore