ARGENTINIËAdriana Naveh

“I am fascinated by urban architecture, as reflected in my work. It is tightly related to myself being an immigrant, and to my persistent search for the interior place of man in his environment.”

Adriana Naveh studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten van de De Cuyo Universiteit in Argentinië. alsook aan het Avni academie in Tel Aviv, waar ze werd onderwezen door heel wat hoog gerespecteerde Israëlische kunstenaars.

In 1985 emigreerde ze naar Israël waar ze tussen 1985 en 1989 een opleiding ging volgen in tekenen en ertsen aan het Avni academie te Tel-Aviv. Ze haalde daarna een master diploma in technieken met lakverven (1997-2000) en behaalde eveneens een graduaat voor binnenhuis ontwerp in 2005.

Adriana Naveh werkt nu al meer dan 20 jaar als een professioneel kunstenaar. Bovendien geeft ze momenteel kunstopleidingen aan verschillende universiteiten en ook in haar Studio in Jeruzalem.

Adriana Naveh’s kunstwerken zijn ontstaan na een lange periode van innerlijke zelfbeschouwing. Haar werken zijn scènes uit het dagelijks leven in de stad met een sfeer van spirituele introspectie. Haar belangrijkste thema is het rurale landschap. En alhoewel de stad niet expliciet wordt voorgesteld, in essentie wel degelijk. Nostalgie en het zoeken naar aarding zijn de belangrijkste elementen van haar verhaal.

“I am fascinated by urban architecture, as reflected in my work. It is tightly related to myself being an immigrant, and to my persistent search for the interior place of man in his environment.”

Haar dragers van koud aluminium worden bewerkt met acryl waarbij als tegenpool stoutmoedig felle kleuren worden aangebracht met grote paletmessen. Ze eindigt altijd met royale lagen lak. 

Het werken met dit materiaal dwingt tot verschillende soorten composities en drijft Naveh in de richting van kleurrijke, abstracte stedelijke landschappen. Op die manier creëert ze haar eigen persoonlijke wereld als kunstenares.

Uit haar werk spreekt een soort verstilling die de toeschouwer verplaatst naar een andere wereld, een wereld die  openstaat voor avontuur.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.

Curriculum

2016
ELAL King David Lounge, Ben Gurion International Airport, Tel Aviv, Israel 

2014
Art Market by Bruno Art Group, Tel Aviv, Israel 

2005
Art Miami – Miami – US ArtExpo – NY – US
Fine Art Forum – NY – US Estampa – Madrid – Spain 

2004
Art Miami – Miami – Us
ArtExpo – NY – US
Kiaf – Seoul – Korea
Estampa – Madrid – Spain
Galerie Assadi – Nyon – Switzerland 

2003
Art Miami – Miami – US
Goldmunz Center – Anvers – Belgium ArtExpo – NY – US
Europ’Art – Geneve – Switzerland Theatre of Jerusalem – Jerusalem – Israel Moriah Gallery – Bethesda – US Estampa Madrid – Spain 

2002
Moriah Gallery, Bethesda – US Estampa – Madrid – Spain
Art Istanbul – Turkey
Decor – Atlanta – US
Art Atlanta – Atlanta – US 

1995
Artists House – Jerusalem – Israel 

1993
Theatre of Jerusalem – Israel 

1988
Schluss Gallery – Neve Tzedek – Israel