NEDERLANDAstrid Huisman-Biemans

“Ik geloof in de schoonheid van het alledaagse. Als je goed kijkt, de tijd neemt en stilstaat bij alles wat er om je heen gebeurt, zie je die schoonheid -die levenskracht- ook. Juist in tijden waarin aandacht zo ontzettend schaars is, wil ik je laten zien hoe mooi het leven is.”

De beweging die zichtbaar is in mijn beelden, is herkenbaar voor mijn handschrift. Mensen refereren niet voor niets aan mijn beelden als het dansende brons. Ik speel met menselijke verhoudingen; realistische menselijke vormen reduceer ik tot essentiële vormen en figuren, waardoor een krachtige compositie ontstaat.

Vaak hoor ik dat mensen zo blij worden van mijn beelden omdat ze karakter hebben, dynamisch zijn en een optimale zeggingskracht hebben. Het zijn juist de precieze, liefdevolle details die mijn unieke bronzen beelden tot leven wekken: een klein gebaar, het randje van een kous, de ruches van een bloesje.

Dansend brons

De menselijke verbeelding is zichtbaar in de bronzen beelden, schilderijen, tekeningen en werken in gemengde techniek op dibond. Als je door mijn werken bladert, zul je zien dat deze zijn vervuld met krachtige emoties als melancholie, kwetsbaarheid en positiviteit. Zichtbaar werk ik aan de hand van telkens terugkerende thema’s als vriendschap, balans, alledaagsheid, levenslust en saamhorigheid.

In mijn werken -zowel in het vrije werk als de werken in opdracht- speel ik graag met menselijke verhoudingen en hanteer ik een uniek lijnenspel. Ik creëer beweging, laat mijn bronzen beelden dansen en mijn schilderijen leven.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.