FRANKIJKBrigitte NaHoN

“Mijn artistieke benadering berust op de overtuiging dat we allemaal de verantwoordelijkheid dragen om de wereld te ervaren met zijn onvoorspelbare balans die de schoonheid van het leven laat zien.”

Biografie

Brigitte Nahon is een Frans-Amerikaans-Israëlische beeldhouwster.

Na een wetenschappelijke opleiding studeerde Brigitte Nahon beeldende kunst aan de universiteit van de Provence en behaalde het masterdiploma in Fine Arts in 1984 en in 1985 een DEA in Visual Arts aan de Universiteit van de Sorbonne. Na een periode van vijf jaar tot het behalen van een doctoraat met de artistieke ervaring als onderwerp besluit ze in 1990 zich volledig aan haar kunst te wijden.

In 1994 is de jonge kunstenares laureaat van de Villa Medici Award en zou ze uiteindelijk vijftien jaar in de Verenigde Staten verblijven. In 2006 verwierf ze het Amerikaanse staatsburgerschap en neemt ze de naam aan van Brigitte NaHoN.

Als artist in residence in de zomer van 2006 in India, werkt ze drie maanden met mensen uit de klasse van de “onaanraakbaren”. Deze ervaring is een keerpunt in haar carrière.
Om opnieuw in balans te geraken besluit ze in 2008, net voor de financiële crisis, te verhuizen naar Israël, naar haar roots.

Visie

Brigitte NaHoN werkt al 30 jaar aan het concept van balans en disbalans in de beeldhouwkunst waar ze eerst de balans tussen traditie en moderniteit onderzocht.
Brigitte NaHoN stelt vragen over breekbaarheid en stevigheid, zwaarte en lichtheid, transparantie, leegte en volheid van ruimte. Ze verkent de grenzen van het leven, de ruimte en tijd, het eindige en het oneindige.

Kunst voor de publieke ruimte, grote of kleine werken voor grote en kleine ruimten, ze exploreert haar omgeving en plaatst de buurt terug op een onverwachte manier met een nieuwe verfrissende visie.

Brigitte NaHoN exposeerde in verschillende musea en heeft wereldwijd een hele schare verzamelaars.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.

Curriculum

Recente tentoonstellingen 

2017 Brigitte NaHoN in Tel Aviv. Artist House of Tel Aviv, Tel Aviv.

2015 Brigitte NaHoN, Galerie Iragui. Moscow.

2013 Haim Shelley, Part One- Works from NYC to TLV. Stephan Stoyanov Gallery, New York City.

Haim Shelley, Part Two- Works from NYC to TLV. The FIAF Gallery, New York City.

Monumentale sculpturen op openbare plaatsen

2008- 2009 Demotica, Ashdod. 2 Public Art. Permanent public indoors sculptures made in-situ at The International Museum of the Perfumery (MIP), Grasse, France.

Échelle de la Vie. Permanent indoors sculpture, New European Medical Research Center, Hôpital Européen Georges Pompidou, Paris [competition].

Dancing Reeds. Public Art. Permanent indoors sculpture, Progressive Insurance Inc., Mayfield, OH [competition].

2001 La Fontana del Lauro. Private Public Art. Permanent outdoors sculpture, Giardini del Lauro, Citta del Pieve, Italiy [commission].

2000 Equilibrium. Public Art. Permanent outdoor sculpture, Courthouse of Avignon, The Walls of Avignon, The French Justice Ministry [competition].

La Fontaine aux Roseaux d’argent. Public Art. Permanent outdoors sculpture- fountain, Musée National du moyen-âge, Hôtel & Thermes de Cluny, Paris [commission].

1999 La Colonne. Public Art. Brass, Edition of 3 + 1 A. P., F.N.A.C., (Fonds National d’Art Contemporain) Paris, French Culture Ministry [commission].