ISRAËLDalit Marom

Dalit Marom, love at first sight

Geluk, optimisme en emotie.

Dalit Marom studeerde vier jaar schilderkunst aan de Hoge Academie voor de Kunsten  – de Berl’s Faculty of Art – het Midrasha.

Dalit Marom leeft en werkt in Tel-Aviv. Op vijfendertigjarige leeftijd, na een studiereis in Italië besloot ze zich volledig toe te leggen op haar leven als kunstenares.

Visie

Dalit Marom haalt haar inspiratie uit de pop-art en de moderne kunst. Haar doeken op groot formaat zijn voornamelijk kleurrijke schilderijen van welbekende figuren, zowel historische personaliteiten als mensen van vandaag. Maar ze werkt ook in opdracht. 

Ze heeft een eigen techniek met kleurvlakken binnen bepaalde patronen gecreëerd die ze onbevangen en harmonieus aanbrengt, waarbij iedere element spontaan aansluit op het andere. Ze gebruikt bijna uitsluitend olieverf waarmee ze diepte en intensiteit wil weergeven.

In haar werken probeert Marom een dialoog aan te gaan tussen het portret en de kijker. Haar schilderijen draaien om gevoelens als: geluk, optimisme en emotie. 

Haar werken worden tentoongesteld in verschillende galerijen en worden geëxposeerd zowel binnen als buiten Israël.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.

Curriculum

2017- Tiroche Gallery, Women Exhibition In Honor Of International Women’s Day, Herzliya Pituah
2017- The Israeli Art Exhibition – Bank Hapoalim, Tel Aviv – national exhibition
2016- Tel-Aviv Museum of Art, The Israeli Organization For ADHD, Go Ahead exhibition 2016 – Emek Hefer, Annual Poster Exhibition
2016 – Amiad Gallery, Tel Aviv – group exhibition
2015 – The Israeli Art Exhibition – Bank Hapoalim, Tel Aviv – national exhibition
2014- Culture Home Savyon – group exhibition
2013 – HaMidrasha Fine Arts Academy – group exhibition