FRANKRIJKNicolas Lavarenne

Alle beelden bestaan in 3 formaten: small (20 cm), medium (80 cm) en large (200 cm). Wenst u meer informatie of een prijs, stuur gerust een mail hieronder:

20 cmNicolas Lavarenne - Small
80 cmNicolas Lavarenne - Medium
200 cmNicolas Lavarenne - large

Wenst u meer informatie of een prijs, stuur gerust een mail hieronder:

  Naar open minded wendingen

  Nicolas Lavarenne is een Franse kunstenaar, geboren in Chamalières, met een hartstocht voor menselijke sculpturen. Aanvankelijk studeerde Lavarenne mechanische design en ging hij jaren aan de slag in de motorfietsindustrie. Echter voelde hij aan dat dit niet zijn roeping was en kreeg de realisatie dat hij met zijn handen meer creatieve zaken kon vervaardigen.

  Na jaren decoraties voor meubilair praktisch te hebben ontworpen op aanvraag van klanten, stroomde hij naar de artistieke, open minded zijde van de kunstwereld. Hij besloot los te komen van de designs die hij op basis van verkregen instructies ontwierp, alsook een rem vormden op een maximale creativiteit.

  Wanneer u de sculpturen van Lavarenne bezichtigt, trekken de gedetailleerde menselijke anatomische details de aandacht. Eveneens speelt hij met de zwaartekracht doordat hij deze figuren in gewaagde houdingen creëert. De bewegingen van de sculpturen, bestaande uit vaste materialen, geven een zekere dynamische schijn weer. Hierdoor wordt de indruk dat de beeldhouwwerken rekbaar en flexibel zijn geamplificeerd.

  In Lavarenne’s work, the detail is present, but it is not the detail that we remember, it’s it extension. He targets sensitivity. – F. Falsetti

  “Lavarenne’s work has something of medieval Europe about it, similar to those figures perched on the pediments of sanctuaries speaking of heaven and earth, good and evil, life and death. A certain enthusiasm seems to give momentum to the muscles, tendons, and gestures of his figures – enthusiasm in the etymological sense: possession by a god.” – France Delville.

  De kunstenaar vervaardigt hoofdzakelijk sculpturen uit brons. Deze worden in het eindproduct in de lucht geheven door middel van stelten, palen of touwen. Aangezien hij bronzen beelden maakt, mag Nicolas Lavarenne volgens de Franse wet slechts twaalf originele versies creëren van elk beeldhouwwerk. Acht worden benoemd in Arabische cijfers en vier in Romeinse. Werken die buiten deze richtlijnen vallen zijn reproducties, geen originelen.

  De beeldhouwwerken van Lavarenne vullen niet louter de ruimte, maar scheppen in hun aanwezigheid een expressie van sensitiviteit. Desondanks omschrijft hij kunst als een spiegel voor de toeschouwer, die een persoonlijk verhaal inbrengt.

  Niet alleen de beschouwing van de kunstenaar en de toeschouwer, maar ook de omgevende context en landschap zijn onderdeel van de observatie. Deze samenkomst van gedachten en fysieke context leidt tot de totstandkoming van het volledig verhaal. De plaats van de sculptuur beïnvloedt de benadering ervan mee en creëert een authentieke perceptuele ervaring. Nicolas doet de assen tussen kunst en mens, wetenschap en cultuur, rede en verbeelding weer heropleven.

  Small sizes (+- 20 cm) & Medium sizes (+- 80 cm)

  Large sizes (200 cm) 

  Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
  Kom gerust langs in de galerie voor meer.

  Pers