DUITSLANDStephan Siebers

“Mijn werk is niet als zuivere abstractie te bekijken omdat de beweging wel degelijk een concrete expressie voorstelt.”

De wetten van de zwaartekracht

Stephan Siebers is een hedendaagse kunstenaar uit Keulen die zich in zijn werken toelegt op een speling met de wetten van de zwaartekracht. Door het nauwkeurig balanceren van volume en massa slaagt hij erin om mogelijke illusies te creëren voor de toeschouwer. Typerend aan zijn sculpturen zijn geometrische vormen, zoals kubussen, balken en bollen, vervaardigd uit materialen zoals hout en metaal.

Siebers haalt inspiratie voor zijn illusionistische sculpturen bij minimalistische beeldhouwers uit de jaren zestig en de Bauhaus-esthetiek. De industriële materialen en de accentuatie van fysieke eigenschappen zien we ook terug in zijn sculpturen.

Het is een kunstenaar die, ongeacht de hoogte van zijn werken, de kijker steeds kan blijven verrassen met zijn evenwichtsspelingen. Hij vormt eenvoudige geometrische vormen om tot bewonderenswaardige sculpturen die een loopje lijken te nemen met de zwaartekracht op aarde. Achter de schijnbaar eenvoudige vormen en compacte stabiliteit gaat een complex proces aan gewichtsverdeling schuil.

Stephan Siebers wil de verwachtingen van het publiek in vraag stellen en een spel van illusie tentoonstellen. Met zijn sculpturen overstijgt hij het alledaagse en het reële in het leven. De kijker in kwestie kan langdurig mijmeren over hoe zijn werk met zodanige precisie vervaardigd is.

Dit is slechts een selectie van de kunstwerken.
Kom gerust langs in de galerie voor meer.