MASTERJoan Miró

Joan Miró wordt naast Picasso en Dalí beschouwd als een van de grote drie van de Spaanse 20ste-eeuwse moderne kunst.

In Parijs ontwikkelde hij onder invloed van surrealistische schrijvers en schilders zijn stijl, de biomorfische schilderkunst, die echter geen school heeft gemaakt, zodat het met recht een voor Miró kenmerkende stijl genoemd kan worden. In 1920 verhuisde hij naar Parijs waar hij lessen nam aan de Académie de la Grande Chaumière. In Parijs sloot Miró vriendschappen met Picasso, Max Ernst en Hans Arp  en kwam hij onder de invloed van het kubisme. Evenals Picasso en Georges Braque heeft Miró nooit de conclusies van het kubisme doorgezet tot volledige abstractie. Zijn vormen, hoe vervreemdend ook, refereren altijd aan de realiteit – aan de concrete realiteit, of aan de realiteit zoals die bestaat tijdens het dromen.

Ook  grottekeningen hebben vele beroemde moderne kunstenaars geïnspireerd. Er was een heuse School van Altamira, waarvan Miró een van de exponenten was.

Miró werd in 1954 onderscheiden met de prijs voor grafische kunst van de Biënnale van Venetië. In 1958 kreeg hij de Guggenheim International Award.

Deze kunstwerken maken deel uit van onze collectie.
Contacteer ons gerust voor meer informatie en bezichtiging.