Over Ons

Annelies Ysebaert is architecte van opleiding en de oprichtster van Gallery Ysebaert.

Het avontuur van Annelies begon in Gent. Na enkele jaren professioneel actief te zijn als architect, besloot ze in 2014 er haar eerste zaak op te starten waar kunst een plek op de voorgrond kreeg. Ze verloor onderweg haar hart aan de kunstwereld en richtte uiteindelijk zelf Gallery Ysebaert op in 2018 in Sint-Martens-Latem.

Door haar achtergrond buiten de kunstwereld hanteert Annelies een vernieuwende en onconventionele aanpak.

Netwerken lijkt voor haar een vanzelfsprekendheid, zowel in de zaken- als in de kunstwereld. Daarom neemt de galerie jaarlijks deel aan verschillende kunstbeurzen zowel binnen als buiten de landsgrenzen heen.

Op die manier wordt er ruimte gecreëerd voor vruchtbare, dynamische samenwerkingen die ervoor zorgen dat de kunstenaars die tentoonstellen in de galerie naar een hoger niveau worden getild.

Annelies Ysebaert

Annelies Ysebaert –  Zaakvoerder

Het Begin

2014

Na enkele jaren professioneel actief als architecte, besloot ze in 2014 een eerste zaak te starten in het centrum van Gent.

Ze leidde dit project met veel enthousiasme en passie. Deze ervaring heeft Annelies Ysebaert ervan overtuigd dat ze zich moest focussen op de kunstwereld.

2018

In 2018 ging haar droom in vervulling met de start van een nieuwe kunstgalerij in hartje Sint-Martens-Latem.

Als oprichtster en art director staat ze voor een vernieuwende en onconventionele aanpak. Zo wil ze iedere bezoeker die unieke ervaring meegeven in het appreciëren van kunst.

Gallery Ysebaert dankt zijn bestaan door een filosofie welke teruggrijpt naar de klassieke schoonheid, evenwel vertaald met een hedendaagse toets.