Gallery Ysebaert | Sint-Martens-Latem


Hans Temmerman

11.12 - 18.02.2024

Hans Temmerman

11.12 - 18.02.2024

HONED by Hans Temmerman
Vernissage weekend

zaterdag 2 & zondag 3 december vanaf 14u - 18u


Het is een nieuwe reeks die geïnspireerd is door de schoonheid en het karakter van de marmermijnen in Carrara. De focus ligt niet enkel op de schoonheid van het marmer in een strakke witte omgeving, maar ook op de materialen die gebruikt worden om het marmer te ontginnen. Het wordt een totaalervaring waar je de texturen van het marmer kan aanschouwen, de mijn vanop een afstand kan bekijken en bijna letterlijk in de groeves kunt stappen.

Deze reeks is speciaal omdat dit de eerste reeks is die eerst werd bedacht en samengesteld en dan pas werd uitgevoerd. Hierdoor passen alle werken samen als een totaalbeleving. 

De reeks heet 'honed', een woord met vele betekenissen. Ten eerste betekent het 'iets perfectioneren over een langere periode', wat verwijst naar de vele uren die in deze reeks zijn gekropen. 'Honed marble' is marmer dat ontgonnen is en een eerste keer is geschuurd. Honed marble is vlak en mat, (nog) niet gepolijst. Dit is dan weer een verwijzing naar de nieuwe techniek die Hans gebruikt waardoor de doeken extra vlak zijn en ook een matte finish hebben.