DDH Y

Zomer '23

Een idyllische locatie met een renaissancekasteel, uitgestrekte bossen, vijvers en een wijngaard: zo wordt Domein De Herten beschreven. Het Oostkampse domein staat gekend om haar multifunctioneel kantorencomplex en de prachtige natuur. Wie hier in de nabije toekomst op verkenning gaat, zal tussen al het groen ook tal van sculpturen tegenkomen.

Domeineigenaar Luc Beke van Global Estate zet een kunstproject op poten om een extra culturele dimensie aan Domein De Herten te geven. Het idee is om het park te ontpoppen tot een beeldenpark met sculpturen van toonaangevende kunstenaars. Hiervoor wordt de curatie uit handen gegeven: aan Gallery Ysebaert. Wij zoeken kunstenaars wiens werk een mooie integratie in het landschap zal voortbrengen. Zo wordt het domein een plaats waar u tijdens een wandeling volledig tot rust komt en wegmijmert zowel het uitzicht als de kunstwerken.

 De kunstwereld verenigt mensen, ideeën en plaatsen. Daarom willen we met de lopende kunstprojecten Knokke, Damme en Latem laten openbloeien. Het zijn drie charmante plaatsen met elk hun parels, geconnecteerd door hun liefde voor cultuur en natuur. Het kunstproject voor Domein De Herten ligt momenteel in de voorbereidingsfase.

Deelname van volgende kunstenaars zijn reeds bekend:

Arne Quinze
Nick Ervinck
Ronald A. Westerhuis
Jan Fabre 


Bezoek Domein De Herten op afspraak

Splits e-mailadressen met een komma.