Gallery Ysebaert | Sint-Martens-Latem


Zaal I: Groupsshow àmare Zaal II: Marieke Pauwels met "Vol-Ledig"

06.05 - 31.07.2023

Zaal I: Groupsshow àmare Zaal II: Marieke Pauwels met "Vol-Ledig"

06.05 - 31.07.2023

Marieke Pauwels

Vol-Ledig. 

Mariekes oeuvre is niet te herleiden tot één enkele categorie of één enkele stijl, noch is dat de bedoeling. De kunstenares gelooft in een complementair evenwicht tussen chaos en orde, Eros en Thanatos, het Oosten en het Westen, tussen leegte en vol. Leegte is de mogelijkheid om externe factoren te verwijderen, het cognitieve uit te schakelen, het gebruik maken van het lichaamsdenken. "Het lichaam weet wat het doet."  De wisselwerking tussen die leegte - haar pure lichaam - en de tastbare - vormbare - materie ligt aan de grondslag van haar werk en haar visie.

Marius Ritiu

Binnenkort in àmare, maar eerst al een voorproefje in Gallery Ysebaert: Marius Ritiu. De kunstenaar staat bekend om zijn oeuvre in koper, een element dat geografisch wijdverspreid te vinden is. Zo brengt hij de hele wereld samen in zijn werk. Hij vervormt het materiaal door deze op een bestaande berg te beslaan, waardoor een nieuwe berg wordt geschapen: zijn handgemaakte sculptuur. Deze nomadische techniek wordt Repoussé genoemd en past bij zijn levensstijl als reizende kunstenaar: hij heeft geen nood aan een atelier, de open natuur is zijn werkplaats. Tijdens de expo stelt hij zijn rotsachtige wandobjecten tentoon, naast een selectie van zijn kenmerkende sculpturen. 

Hans Temmerman

Hans zet in zijn schilderijen steevast bevreemdende elementen op de voorgrond, vaak geïsoleerd op een witte achtergrond. De werken zijn vaak een realistische uitwerking van een eerder surrealistische scène. In de minireeks ‘Ait’ (familie van) toont Hans enkele tenten van de nomadische Berbers in Marokko. Deze constructies zijn door hun vorm en materiaalgebruik bijna kunstwerken op zich. Deze tenten vind je vaak in een desolaat landschap, uren stappen van het dichtstbijzijnde dorp of zelfs van de dichtstbijzijnde waterbron.

Stief Desmet

Nick Ervinck