àmare

01.07.23 - 31.10.23

De streek rond de Damse Vaart in het Brugse Ommeland trapt de zomer van 2023 af met een nieuwe, unieke culturele belevenis. Te voet, met de fiets of met de nostalgische boot de Lamme Goedzak, je begeeft je tijdens een state-of-the-art kunstroute tussen meer dan 25 kunstwerken van gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars. Je kunt deze unieke kunstroute bovendien combineren met een wijnproeverij op het wijndomein Mérula, gelegen op de site van de Blauwe Zaal. Dit buitengewone culturele gebeuren is een initiatief van ondernemer Luc Beke en curator Annelies Ysebaert.

Voorhout Monumentaal 2023 

01.05.23 - 30.08.2023

Ronald A. Westerhuis krijgt dit jaar een plaats voor het Escher Museum in Den Haag. Voorhout Monumentaal is in samenwerking met kunstenaarsvereniging Pulchri Studio. Het Lange Voorhout is een van de bekendste straten in de stad, gekend om haar historische monumenten, gebouwen en beeldententoonstellingen.


 

Ijsselbiënnale '23

17.06.23 - 17.09.23

De IJsselbiënnale is een kunstmanifestatie die gaat over de verhouding tussen mens en landschap. Het programma bestaat uit twee onderdelen: een internationale buitententoonstelling met tijdelijke, monumentale en prikkelende kunstwerken langs de IJssel én een uitgebreid flankerend programma.
Annelies Ysebaert cureert de locatie Harculo samen met Dhr. Ralph Keuning, gewezen museumdirecteur van De Fundatie
.

Leer meer

CURATOR Y

Bank Delen

De expo 02.23


Voor de opening van hun nieuw kantoor in Waregem vroeg Bank Delen, eregast van Brafa 2022, aan Annelies Ysebaert om een tentoonstelling te cureren. Er werd een solo show op poten gezet met de florale schilderijen en sculpturen van Arne Quinze. De expo zet de bloemenreeks in de kijker, naast enkele maquettes die als voorstudie dienen voor zijn project in Riyadh.

Ontdek meer

Art Flow Zwolle


De Nederlandse gemeente Zwolle schoof Annelies Ysebaert naar voor als curator voor Art Flow Zwolle, een project in samenwerking met Ralph Keuning, museumdirecteur van De Fundatie. Art Flow Zwolle is een zomerse kunstroute door Zwolle. Het project stelde lokale en internationale kunstenaars tentoon. Er werd een selectie gemaakt uit sculpturen van onder andere Arne Quinze, Ronald A. Westerhuis en Koen Vanmechelen.

Art Flow Zwolle​ 

Knokke '21 


Op de Zeedijk van Knokke-Heist is er een van lichamelijke spanning, monumentale ritmiek en een letterlijk en figuurlijk intens aanwezige verhevenheid, gecreëerd door de Franse beeldhouwer Nicolas Lavarenne.
In het werk van de kunstenaar staat de menselijke figuur, steltenlopers, centraal.

Hij neemt deel aan tal van tentoonstellingen in binnen- en buitenland en heeft zo gaandeweg een groeiende bekendheid verworven met zijn monumentale werken die vaak in of naast historisch belangrijke ruimtes.

Ontdek meer

Knokke '20


Tijdens de zomermaanden zal Antoine Leclercq 13 monumentale sculpturen exposeren langs de zeedijk van Knokke. Zijn werken zijn abstract en puur, monumentaal en architecturaal. Beweging en emotie liggen aan de basis van zijn creatief proces.

Ontdek meer