Gallery Ysebaert | Sint-Martens-Latem


NICK ERVINCK

10.03 - 30.04.2023

NICK ERVINCK

10.03 - 30.04.2023

Kids in dialogue with Nick Ervinck


Beeldende kunstenaar en visionair Nick Ervinck stelt gedurende maart en april zijn driedimensionale sculpturen tentoon in Gallery Ysebaert. De werken belichten zijn expertise in beeldhouwkunst, computermodellering en materialen. De zalen worden getransformeerd tot een sci-fi-beleving met felgele tinten, een fusie van de reële met de virtuele wereld. 

De expositie maakt deel uit van een cultuurproject in samenwerking met basisschool Simonnet in Sint-Martens-Latem. In een tijdspanne van enkele maanden leren Nick Ervinck en Sint-Lucas Gent de leerlingen het proces van 3D-printen aan. Het doel is om hen creativiteit, technologie en wetenschap bij te brengen. De werken van de kinderen worden samen met de kunstwerken van Nick Ervinck tentoongesteld in Gallery Ysebaert.

 Vernissage: 10 maart 2023 met gastspreker Freddy Decreuse.


 
 


Nick Ervinck

“I am particularly interested in the tension between nature and culture, between tradition and innovation. I try to push the limits of digital possibilities, while maintaining respect for the (art) historical legacy.” 

Met zijn master in Mixed Media legt hedendaagse kunstenaar Nick Ervinck zich toe op installaties, 3D- geprinte sculpturen, keramiek, prints, tekeningen, lichtbakken en animatiefilms. Zijn kennis in beeldhouwkunst, materialen en computermodellering stelt hem in staat om de virtuele en de reële wereld samen te smelten. Hierdoor lijkt zijn werk uit een fictieve wereld geïmporteerd te zijn. Als toeschouwer krijg je het gevoel dat je een sci-fi wereld of een andere dimensie binnenstapt, alsof uw buitengewone dromen zich in de realiteit ontplooien. Thema’s zoals menselijke anatomie, planten, maskers en dieren vormen de gele draad in zijn kunst. Een vluchtige blik op zijn sculpturen is niet voldoende. Dompel je onder, interageer, fantaseer.

Nicks ideeën vinden een weg naar exposities, openbare ruimtes, stadsparken, muren, privéwoningen en zelfs kerken. De omgeving is een onmisbaar onderdeel in het verhaal van het kunstwerk en de toeschouwer. Zijn sculpturen beïnvloeden de betekenisgeving en beleving van een ruimte: een kale muur wordt een buitenaards kijkspel of een park wordt beduidend groen en geel. Dit is de kracht van Nick Ervinck.