KUNSTENAARS

 
 


Ronald A. Westerhuis in Museum De Fundatie


Ronald A. Westerhuis maakt enorme beelden van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het nationaal monument ter herdenking van de vliegramp met vlucht MH17. In Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis is er een grote overzichtstentoonstelling "Size does matter" van het werk van deze belangrijke hedendaagse kunstenaar te zien.

 
 


Nick Ervinck in zijn atelier


Met zijn master in Mixed Media legt hedendaagse kunstenaar Nick Ervinck zich toe op installaties, 3D- geprinte sculpturen, keramiek, prints, tekeningen, lichtbakken en animatiefilms. Zijn kennis in beeldhouwkunst, materialen en computermodellering stelt hem in staat om de virtuele en de reële wereld samen te smelten. Hierdoor lijkt zijn werk uit een fictieve wereld geïmporteerd te zijn.

 
 

Yaacov Agam


Bekend om zijn pionierswerk in de kinetische kunst, fascineerde Israëlische kunstenaar Yaacov Agam de wereld met zijn geometrische abstractie. Zijn driedimensionale schilderijen, sculpturen en lenticulaire prints, ook wel agamographs genoemd, kennen een groot succes. Agam smelt formalisme en mysticisme samen om een zintuiglijke ervaring voor de kijker te scheppen. Hierbij zijn beweging en het gezichstpunt van de toeschouwer onmisbaar.

CURATOR Y

 
 

Art Flow Zwolle


De Nederlandse gemeente Zwolle schoof Annelies Ysebaert naar voor als curator voor Art Flow Zwolle, een project in samenwerking met Ralph Keuning, museumdirecteur van De Fundatie. Art Flow Zwolle is een zomerse kunstroute door Zwolle, waarbij inwoners en toeristen kunstwerken kunnen bekijken in zowel de buitenlucht als in binnenruimtes.