KUNSTENAARS

 
 


àmare 2023


Dit vernieuwend initiatief komt van lokale ondernemer Luc Beke, eigenaar van de Global Estate Group alsook van De Blauwe Zaal. Hierbij is ook het wijndomein van de Belgische wijn Mérula gehuisvest en recent werd ook de boot De Lamme Goedzak verworven. Voor Àmare sloeg hij de handen in elkaar met Annelies Ysebaert, eigenares van de gelijknamige moderne kunstgalerij Gallery Ysebaert te Sint-Martens-Latem. Annelies Ysebaert treedt op als exclusieve curator van het kunstproject en brengt hiervoor 22 geroemde kunstenaars naar de streek van het Brugse Ommeland.

 
 


Nick Ervinck in zijn atelier


Met zijn master in Mixed Media legt hedendaagse kunstenaar Nick Ervinck zich toe op installaties, 3D- geprinte sculpturen, keramiek, prints, tekeningen, lichtbakken en animatiefilms. Zijn kennis in beeldhouwkunst, materialen en computermodellering stelt hem in staat om de virtuele en de reële wereld samen te smelten. Hierdoor lijkt zijn werk uit een fictieve wereld geïmporteerd te zijn.

 
 


Ronald A. Westerhuis in Museum De Fundatie


Ronald A. Westerhuis maakt enorme beelden van roestvrij staal. Hij is de ontwerper van het nationaal monument ter herdenking van de vliegramp met vlucht MH17. In Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis is er een grote overzichtstentoonstelling "Size does matter" van het werk van deze belangrijke hedendaagse kunstenaar te zien.

 
 

Yaacov Agam


Bekend om zijn pionierswerk in de kinetische kunst, fascineerde Israëlische kunstenaar Yaacov Agam de wereld met zijn geometrische abstractie. Zijn driedimensionale schilderijen, sculpturen en lenticulaire prints, ook wel agamographs genoemd, kennen een groot succes. Agam smelt formalisme en mysticisme samen om een zintuiglijke ervaring voor de kijker te scheppen. Hierbij zijn beweging en het gezichstpunt van de toeschouwer onmisbaar.

CURATOR Y

 
 

Art Flow Zwolle


De Nederlandse gemeente Zwolle schoof Annelies Ysebaert naar voor als curator voor Art Flow Zwolle, een project in samenwerking met Ralph Keuning, museumdirecteur van De Fundatie. Art Flow Zwolle is een zomerse kunstroute door Zwolle, waarbij inwoners en toeristen kunstwerken kunnen bekijken in zowel de buitenlucht als in binnenruimtes.

3D VIEWING ROOM

Groupsshow

01.23 - 02.23
De kunstenaars 
Yaacov Agam, Wim Delvoye, Nick Ervinck, Danny Matthys, Keith Haring, Sylvain Patte, Arne Quinze, Stefaan Van Biesen en Ronald A. Westerhuis ontmoeten elkaar in Gallery Ysebaert.

Kids in dialogue with Nick Ervinck

03.23 - 04.23
Buitenaards, kleurrijk en driedimensionaal: dit zijn de sculpturen van Nick Ervinck. De expo is een samenwerking met Basisschool Simonnet.

Zaal I: Groupsshow àmare Zaal II: Marieke Pauwels met "Vol-Ledig"


06.23 - 08.23
Marieke Pauwels roept in haar werk de antithese op tussen Oost en West, tussen de wereld, waarin deze artieste leeft, waarmee ze zich zo nauw verbonden voelt. Haar werk balanceert tussen het spirituele en het lichamelijke, tussen het transcendentale en het aardse, tussen het eeuwige en het veranderlijke en zoals elders van toepassing is, tussen het religieuze en het erotische.

Groupsshow met werk van Joep Van Lieshout, Stief De Smet, Marius Ritiu, Hans Temmerman en Nick Ervinck.