HUIDIGE EXPOSITIES

Zaal I: Groupsshow àmare Zaal II: Marieke Pauwels met "Vol-Ledig"

06.05.23 - 31.07.23  

Marieke Pauwels roept in haar werk de antithese op tussen Oost en West, tussen de wereld, waarin deze artieste leeft, waarmee ze zich zo nauw verbonden voelt. Haar werk balanceert tussen het spirituele en het lichamelijke, tussen het transcendentale en het aardse, tussen het eeuwige en het veranderlijke en zoals elders van toepassing is, tussen het religieuze en het erotische.

Groupsshow met werk van Joep Van Lieshout, Stief De Smet, Marius Ritiu, Hans Temmerman en Nick Ervinck.TOEKOMSTIGE EXPOSITIES

àmare: curated show in Damme en Brugge

01.07.23 - 31.10.23 ​  

De streek rond de Damse Vaart in het Brugse Ommeland trapt de zomer van 2023 af met een nieuwe, unieke culturele belevenis. Te voet, met de fiets of met de nostalgische boot de Lamme Goedzak, je begeeft je tijdens een state-of-the-art kunstroute tussen meer dan 25 kunstwerken van gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars. Dit buitengewone culturele gebeuren is een initiatief van ondernemer Luc Beke en curator Annelies Ysebaert.

Groupsshow àmare @ GY

05.08.23 - 08.10.23
 

Ontdek de kunstenaars van àmare tijdens een groepstentoonstelling in Gallery Ysebaert.Ronald A. Westerhuis @ Pulchri Den Haag

05.08.23 - 03.09.23 ​  

Meters hoge stalen objecten in diverse geometrische vormen: Nederlandse kunstenaar Ronald A. Westerhuis weet hoe hij een indruk moet nalaten. Zijn thuisbasis Zwolle is where all the magic happens. Hier schept hij, samen met het RAW team, ‘a world of reflections’.

Joyce Overheul & Emmanuel Fillion

16.10.23 - 10.12.23
 
Nederlandse kunstenaar Joyce Overheul is een vrouw met krachtige beeldtaal. Activisme, feminisme, emancipatie en vrouwenrechten liggen haar nauw aan het hart en dit weerspiegelt ze in haar kunst. Ze bekritiseert het onrecht in de wereld en deelt haar eigen ervaringen. Elk werk geeft een sterke boodschap mee aan de kijker: stel alles in vraag en maak het bespreekbaar.

Hans Temmerman

 11.12.23 - 18.02.24

Hans Temmerman is een nieuwe weg ingeslagen met zijn nieuwste serie realistische schilderijen, geïnspireerd door de schoonheid en grootsheid van de marmermijnen van Carrara. Hij richt zich op de structurele schoonheid van het marmer, waarbij hij de ingewikkelde vormen van de rotsen en de strakke witte omgeving vastlegt. Hij doet veel moeite om de texturen van het marmer voelbaar te maken. 

Movement & Time

19.02.24 - 30.04.24  

Bekend om zijn pionierswerk in de kinetische kunst, fascineerde Israëlische kunstenaar Yaacov Agam de wereld met zijn geometrische abstractie. Zijn driedimensionale schilderijen, sculpturen en lenticulaire prints, ook wel agamographs genoemd, kennen een groot succes.

VOORBIJE EXPOSITIES

GROUPSHOW

18.01.23 - 5.03.23


We starten het jaar met een groepsexpo. De kunstenaars Yaacov Agam, Wim Delvoye, Nick Ervinck, Danny Matthys, Keith Haring, Sylvain Patte, Arne Quinze, Stefaan Van Biesen en Ronald A. Westerhuis ontmoeten elkaar in Gallery Ysebaert. 


Nick Ervinck

10.03.23 - 30.04.23

Buitenaards, kleurrijk en driedimensionaal: dit zijn de sculpturen van Nick Ervinck. De expo is een samenwerking met Basisschool Simonnet en zal door gastspreker Freddy Decreus ingewijd worden. De kunstwerken blijven daarna nog on show tot en met 30 april 2023.